Уряд обрав нового керівника НАБУ. Вінничанина призначать на другорядну посаду

Новини Вінниці / Уряд обрав нового керівника НАБУ. Вінничанина призначать на другорядну посаду

Сьогодні, 6 березня, Кабінет міністрів призначив нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став Семен Кривонос – один з трьох кандидатів серед яких обирали.

«Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначимо, що спочатку прем'єр вніс кандидатуру Кривоноса на посаду директора НАБУ, а після чого його призначення підтримав уряд.

При цьому двох інших фіналістів конкурсу, які також були «за крок до призначення», в уряді запропонували призначити на керівні посади в НАБУ, але другорядні. Мова йде про вінничанина Сергія Гупяка, який очолює 4-ий «вінницький» відділ ТУ ДБР Хмльницького та Романа Осипчука, керівника управління внутрішнього контролю НАБУ.

Коротко про нового директора НАБУ. Семен Кривонос очолює Державну інспекцію архітектури та містобудування. У 2016 році він став переможцем конкурсу на керівника Одеського територіального осередку НАБУ, але відмовився від посаду після скандалу з декларуванням статків.

«Основним показником ефективності буду вважати, коли кожен корупціонер, перед тим як лише подумати про те, щоб вчинити корупційний злочин буде боятись Бога, народу України та НАБУ», - сказав після призначення новий очільник відомства.

Олег Верлан

6 березня, 2023