Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області очолив колишній податківець з Миколаївщини Сосинович

Новини Вінниці / Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області очолив колишній податківець з Миколаївщини Сосинович

Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області з 13 жовтня очолює Дмитро Сосинович.

Про представлення колективу нового очільника повідомив Сергій Борзов, начальник Вінницької ОВА.

«Міжрегіональний територіальний орган в складі кримінальної поліції Національної поліції України виконує важливі функції, особливо під час війни. Підрозділ бере участь у реалізації державної політики з питань боротьби з організованою злочинністю та здійснює оперативно-розшукову діяльність», - нагадав він.

За словами завданням нового керівника Управління є «боротьба з корупцією, запобігання незаконній діяльності, зокрема, в органах державної влади та місцевого самоврядування».

До кінця грудня 2020-го Дмитро Олександрович був т.в.о. голови Державної фіскальної служби України. Він є полковником податкової міліції

Народився Д.Сосинович у м. Нова Одеса Миколаївської області. У 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство», у 2020-му закінчив Чорноморський національний університет імені Петра Могили за спеціальністю «публічне управління та адміністрування (ступінь магістра)»

З червня 2002 року працював на оперативних та керівних посадах у підрозділах ГУМВС України в м. Києві, УМВС України на транспорті, Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, УМВС України в Миколаївській області.

З березня 2013 року – робота на керівних посадах у контрольно-ревізійному управлінні Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

З жовтня 2015 року Сосинович працював на керівних посадах в Головних управліннях Державної фіскальної служби у Житомирській області, Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Миколаївській області.

Миколаївське видання «Преступности.НЕТ» нагадує, що 1 червня 2017 року в Миколаєві співробітники УСБУ у Миколаївській області спільно зі слідчими військової прокуратури затримали начальника відділу управління податкової міліції області Дмитра Краснобаєва при отриманні хабара від підприємця. За матеріалами справи нібито гроші вимагалися для тодішнього першого заступника облДФС, начальника податкової міліції Дмитра Сосиновича.

Після переводу Сосиновича на аналогічну посаду у фіскальній службі Херсонщини видання з його прізвищем згадує інше кримінального провадження – на цей раз йшлося про незаконний продаж 2,2 тонн арештованої кукурудзи, спробу незаконного експорту якої було припинено у Миколаєві податковою міліцією та прикордонниками у лютому поточного року.

До речі, Д.Сосиновичу судився з миколаївським виданням, вимагаючи спростувати в тому числі висловлювання, що він - фігурант кримінального провадження.

«Суд першої інстанції став на сторону Сосиновича, але апеляційний суд частково задовольнив нашу апеляційну скаргу і підтвердив, що, назвавши тодішнього заступника начальника обласного управління ДФС "фігурантом кримінального провадження", ми не порушили законодавство», - йдеться у публікації.

Макс Мельник

13 жовтня, 2023