Унікальний випадок: на Харківщині десантники однією протитанковою ракетою збили два російські вертольоти

Новини Вінниці / Унікальний випадок: на Харківщині десантники однією протитанковою ракетою збили два російські вертольоти

З початком відкритого російського вторгнення, підрозділами Десантно-штурмових військ Збройних Сил України знищено чималу кількість озброєння, військової техніки та живої сили, в тому числі і вертольотів армійської авіації противника. Проте вчора, на День дурня, стався унікальний випадок. Два російські вертольоти були знищені на Харківщини розрахунком вітчизняного переносного противотанкового ракетного комплексу «Корсар». Це по суті перший випадок, коли з ПТРК успішно знищено повітряну ціль!

«Учора за підтвердженнями даними, військовослужбовцями 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України було збито два транспортно-бойових вертольоти Мі-8 ЗС РФ», - повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Як це так сталося? Після ураження ракетою некерований повітряний противник завалившись набік при падінні зіштовхнувся з летівшим позаду своїм же гвинтокрилом.

На відео палають вертольоти противника після «успішного» приземлення.

«Ми пишаємося майстерністю, військовим успіхом та професіоналізмом наших десантників! Смерть російським окупантам!», - йдеться у повідомленні.

Олег Верлан

2 квітня, 2022