Україну називають «бойовою лабораторією»: у Британії пояснили, для чого потрібна трофейна російська техніка

Новини Вінниці / Україну називають «бойовою лабораторією»: у Британії пояснили, для чого потрібна трофейна російська техніка

Палкий прихильник військової допомоги ЗСУ міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відверто заявив, що Україна є «бойовою лабораторією». Війна дозволяє експериментувати із новою зброєю та технологіями, а також вчитися як краще нищити російську техніку.

Про це повідомляє Sky News. 

Авторитетне британське видання наводить думку головнокомандувача Збройних сил Сполученого королівства адмірала Тоні Радакіна, який зазначає, що війна Росії проти України стала «тривожним дзвінком».

Відповідаючи на запитання про те, чого Британія навчилася, вивчаючи захоплені російські військові машини в Україні, Радакін сказав: «Це дійсно важливо, тому що ми в клубі націй, і коли ми отримуємо російську техніку чи техніку інших країн, яка може становити небезпеку для нас у майбутньому, ми ділимося цими знаннями».

«Але у нас також є вчені, які розбирають деталі, які може мати інша країна, до дійсно криміналістичного рівня, і це допомагає нам зрозуміти: як працює їхнє обладнання? Як ми можемо його перемогти? Як ми можемо мати ще кращу броню? Як ми можемо порушити їхні комунікації? Як ми можемо забезпечити проникнення через їхню оборону? І це те, що ми робимо», – сказав він.

Зі свого боку міністр оборони Бен Воллес відверто описав Україну як «бойову лабораторію» для українських військ та західних союзників для експериментів із новою зброєю та технологіями для боротьби з російськими загарбниками.

Зазначимо, від початку війни Б.Воллес наголошував про необхідність постачання зброї для ЗСУ на відміну від деяких політиків, які у 2022-му чекали на «примирення». Нещодавно міністр заявив, що Україна має бути вдячною за надану підтримку. Потім Воллес сказав, що залишить пост та піде з політики.   

Додамо, український оборонпром з 2019 року заморозив багато програм щодо новітнього озброєння. Його нестача відчутна досі.  

На фото - Б.Воллес

Олег Верлан

18 липня, 2023