Українці пропонують $50 тисяч за полоненого терориста Гіркіна

Новини Вінниці / Українці пропонують $50 тисяч за полоненого терориста Гіркіна

Для зубожілих російських мобілізованих, на яких вдома чекають непогашені кредити, з’явилась цікава «грошовита» пропозиція від українців. Виплатити 50 тисяч доларів обіцяють тому, хто візьме у полон колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Припускають, що терорист, а в останні роки – блогер – може бути ближче до лінії фронту. Він зник «з ефіру» тиждень тому, а у Росії чутки вказують, що відправився до України «воювати».

Про зібрану суму за вдячність у Twitter повідомив активіст Сергій Стерненко.

Він перепублікував фото, на якому російський воєнний злочинець у військовій формі стоїть разом зі своєю дружиною Мирославою Регінською.

«Дам з особистих заощаджень 10 000 доларів тому, хто візьме Гіркіна у полон», - підписав пост Стерненко.

Згодом лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, військовий Валерій Маркус, тенісист Сергій Стаховський та голова Луганської ОВА Сергій Гайдай висловили бажання приєднатися до збору коштів. Кожен із них пообіцяв додати по 10 тисяч доларів.

Таким чином, винагорода за живого полоненого Гіркіна зросла вже до 50 тисяч доларів. І це не межа… Українці також пропонують долучитися до збору коштів на винагороду бізнесмену Ілону Маску. Хтозна, можливо, не відмовить.

«Відчуваю, що нам у багажнику його можуть привезти буряти», - підсумував Стерненко.

Варто зазначити, що світлину з російським воєнним злочинцем у військовій формі першою оприлюднила його дружина. Опісля з'явилося припущення, що Гіркін відправився на фронт. Саме це і спонукало українців пообіцяти гроші за взяття його у полон.

Чому це принципово? Гіркін був одним з перших ватажків у 2014-му, він очолив бойовиків у Слов’янську, а потім став «головнокомандувачем» банд «ДНР», поки співробітники російських спецслужб не повернули до Москви. 

P.S. Пізніше стало відомо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату $100 000 за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Олег Верлан

16 жовтня, 2022