Український прикордонник жбурнув послу Білорусі «30 срібняків» за зраду

Новини Вінниці / Український прикордонник жбурнув послу Білорусі «30 срібняків» за зраду

Український прикордонник жбурнув у посла Білорусі Ігоря Сокола «30 срібняків» за зраду. Таке послання ДПСУ передала своїм білоруським колегам, які підступно вдарили українцям у спини, ставши на бік Росії у війні проти України.

«Платню» за зраду передали через співробітників посольства РБ в Україні, які сьогодні, 19 березня, втікали з нашої держави. Про це повідомив очільник Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко.

«Рашисти здійснюють відкриту криваву агресію проти України з території Білорусі. Як відомо, 30 срібняків – плата за зраду. За удар в спину Україні мав змогу передати їхньому керівнику державного прикордонного комітету Республіки Білорусь генерал-лейтенанту Лаппо А.П. Знайте, перемога буде за Україною!» – пояснив Дейнеко.

На відео підполковник Горобець з ДПСУ розмовляє з послом РБ в Україні Ігорем Соколом на прикордонному пункті пропуску.

«Наш голова ДПСУ, генерал-майор Сергій Дейнека наказав передати вашому очільнику Прикордонного комітету Республіки Білорусь, генерал-лейтенанту Лаппо «палкий привіт»" і особисто передати «30 срібняків». Це наказ», – сказав підполковник Горобець на відео, простягаючи послу Білорусі мішечок з монетами.

Білорус відмовився брати монети для білоруських прикордонників, що підступно вдарили в спину українським колегам, сказавши, що «це наказ для вас, але не для мене».

Тоді українець жбурнув у нього дріб'язком, додавши, що робить це з презирством.

Додамо, посол І.Сокол народився у Білорусі, а от дві освіти отримав… у Києві. У 1983-му він закінчив Київське загальновійськове командне училище, а у 1995-му – юридичний факультет Київського нацуніверситету ім. Шевченка. Послом в Україні він є з червня 2016 року.

А от керівник Держпогранкомітету Білорусі Анатолій Лаппо дві освіти отримав у Росії. Він перебуває у санкційних списках ЄС.

Через кордон Білорусі з 24 лютого здійснюється агресія Росії.

Олег Верлан

19 березня, 2022