Український фристайліст Абраменко завоював «срібло» на Олімпіаді в Пекіні

Новини Вінниці / Український фристайліст Абраменко завоював «срібло» на Олімпіаді в Пекіні

Українець Олександр Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці на Олімпійських іграх у Пекіні. Це перша медаль для України на цих зимових іграх.

Золоту медаль здобув китаєць Ці Гуанпу, який отримав 129 балів за стрибок. «Бронза» — у росіянина Іллі Бурова, який отримав 114,93 бали.

Стрибок Абраменка оцінили у 116,5 бали. Фінал із лижної акробатики проходив у два етапи. Під час першого — змагалися 12 спортсменів, які мали по два стрибки.

На цьому етапі Україну представляли два спортсмени — Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк. Окіпнюк став 9 і не пройшов у другий етап — суперфінал. У суперфіналі змагалися шість фристайлістів.

Зазначимо, 33-річний Абраменко представляє Миколаївську область. Олімпіада в Пекіні для нього п'ята в кар'єрі. На минулій Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

У сезоні 2021-2022 спортсмен двічі ставав бронзовим призером етапу Кубка світу у Фінляндії у командній лижній акробатиці. А на Чемпіонаті світу-2019 Олександр отримав срібну медаль.

Макс Мельник

16 лютого, 2022