Український боксер виборов «золото» на Олімпіаді-2024

Новини Вінниці / Український боксер виборов «золото» на Олімпіаді-2024

У фінальному поєдинку вагової категорії до 80 кг він переміг чинного чемпіона світу Нурбека Оралбая з Казахстану, здобувши золоту медаль і третє золото для України на цій Олімпіаді.

Боксер Олександр Хижняк з Полтави став справжньою зіркою Олімпіади-2024 у Парижі. Його фінальний поєдинок проти казахстанця Нурбека Оралбая, який є чинним чемпіоном світу у ваговій категорії до 80 кг, став кульмінацією боксерських змагань. У напруженому поєдинку Хижняк здобув перемогу з рахунком 3:2, що забезпечило йому довгоочікуване «золото».

Це досягнення має особливе значення для Олександра, адже на попередніх Олімпійських іграх у Токіо-2020 він здобув срібну медаль у вазі до 75 кг. Проте цього разу українець не лише підтвердив свою високу майстерність, але й досягнув своєї олімпійської мрії, ставши чемпіоном.

Хижняк подолав усіх суперників на шляху до фіналу, демонструючи разючу техніку та незламний дух. Його перемога над Оралбаєм стала символом витримки та майстерності українського спорту.

Ця золота медаль стала третьою для України на Олімпійських іграх у Парижі-2024. Разом з перемогами українських легкоатлетів, які здобули одну золоту та дві бронзові медалі, досягнення Хижняка підкреслили силу та талант українських спортсменів на світовій арені.