Українські легкоатлети здобули «золото» та дві «бронзи» на Олімпійських іграх-2024

Новини Вінниці / Українські легкоатлети здобули «золото» та дві «бронзи» на Олімпійських іграх-2024

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі українські спортсмени здобули три медалі в легкій атлетиці

На сайті Національного Олімпійського комітету України повідомили, що 4 серпня, у вечірню сесію легкої атлетики дев’ятого змагального дня Олімпіади, українські спортсмени продемонстрували відмінні результати, здобувши три медалі в легкій атлетиці.

Золота медаль Ярослава Магучих

Ярослава Магучіх підходила до фіналу абсолютною фавориткою: їй підкорилися усі головні досягнення. 22-річна українка є світовою рекордсменкою, чемпіонкою світу, чемпіонкою Європи. У Париж Ярослава приїхала за олімпійським золотом, і вона везе його до України!

Спортсменка з першої спроби взяла висоти — 1,91, 1,95, 1,98 та 2 м. Хоч українці й не підкорилася позначка 2,02 та 2,04, проте через меншу кількість спроб на 2,00 саме Ярослава стала Олімпійською чемпіонкою!

Бронзова медаль Ірина Геращенко

Ірина Геращенко, яка у Токіо зупинилася за крок від нагороди, з першої спроби підкорила три висоти — 1,86, 1,91 та 1,95 м. Однак планка на 1,98 м не встояла. Ірині залишалося одне: очікувати на виступ суперниць, адже навіть після невдалих трьох спроб на 1,98 м українка перебувала на проміжній третій позиції! Та ніхто із суперниць так і не зміг взяти цю висоту. Тож завдяки меншій кількості спроб на 1.95 м Ірина Геращенко стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор! Третє місце українка розділила з австралійкою Елеонор Паттерсон, яка продемонструвала ідентичний результат.

Таким чином Україна втретє у своїй історії здобула подвійний подіум на Олімпійських іграх.

Бронзова медаль Михайла Кохана

Для 23-річного українця Михайла Кохана це другий фінал у його кар’єрі: у Токіо він був близьким до подіуму, проте став четвертим. А ось у Парижі Михайло забезпечив собі місце на п’єдесталі пошани. Все завдяки другій спробі, у якій українець метнув молот на 79,39 м. Цей результат приніс Михайлові бронзову нагороду Олімпіади у Парижі!

Михайло Кохан став другим українським метальником молота в історії незалежної України, що виграв медаль Олімпіади: у 1996 році бронзу здобув Олександр Крикун.

На сайті НОК України зазначили, що у дев’ятий змагальний день українські атлети поповнили медальну скарбничку української команди трьома нагородами. Тепер в активі збірної шість нагород: два «золота», одне «срібло» та три «бронзи».

Наразі у медальному заліку Україна посідає 17 місце.