Українські «фізики» працюватимуть у Ланьчжоу, а китайські «лірики» у Вінниці

Новини Вінниці / Українські «фізики» працюватимуть у Ланьчжоу, а китайські «лірики» у Вінниці

У Вінниці «просуватимуть» китайську мову. Ректор Вінницького Національного технічного університету підписав угоду про створення в навчальному закладі Інституту Конфуція.

У Вінниці «просуватимуть» китайську мову. Ректор Вінницького Національного технічного університету підписав угоду про створення в навчальному закладі Інституту Конфуція. Хоча вінницький університет є технічним закладом, але це не заважає йому розпочати гуманітарний напрямок.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

Зазначимо, що для підписання угоди ректор ВНТУ Володимир Грабко та директор Центру соціальних комунікацій і лідерства Анатолій Теклюк поїхали до Китаю, насамперед вони відвідали міжнародну конференцію, присвячену вивченню китайської мови в світі.

На захід, який проходив у штаб-квартирі Інституту Конфуція у Пекіні, зібрались представники з 96 країн, в яких Інститут Конфуція вже працює.

«Наш університет отримав запрошення як заклад вищої освіти, в якому погоджено створення Інституту Конфуція. Основна мета Інституту полягає в просуванні китайської мови і культури, підтримці місцевого населення на міжнародному рівні та сприянні культурним обмінам», - повідомляють у пресслужбі.

Під час конференції відбулась зустріч з керівництвом Технологічного університету м. Ланьчжоу, який є партнером ВНТУ зі створення Інституту Конфуція.

Ректори університетів підписали угоду щодо подальших дій у напрямку створення та розвитку Інституту Конфуція у ВНТУ. На переговорах представники закладів домовилися про виконання спільних наукових досліджень, обмін або запрошення викладачів та науковців для роботи в університеті-партнері.

Марина Карабай

20 грудня, 2019