Українські дрони атакували аеродром «Халіно» неподалік російського Курська: відомо про 18 влучань

Новини Вінниці / Українські дрони атакували аеродром «Халіно» неподалік російського Курська: відомо про 18 влучань

Вночі 18 жовтня атаковано військовий табір росіян біля аеродрому «Халіно» у Курській області РФ. Зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів.

Наразі у СБУ про це повідомляють не офіційно, а через медіа. Мова йде про атаку на польовий табір росіян біля села Постоялі двори. Поруч розташовано військовий  аеродром. Там базувались до 3 тисяч російських військових та близько 80 одиниць військової техніки.

У СБУ наголошують, що точна кількість ворожих втрат уточнюється. Але ураження були потужними, оскільки зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів по табору.

«Всю ніч росіяни з навколишніх сіл обговорювали у соцмережах звуки вибухів. Хоча дуже дивно, як вони їх могли чути, адже російська влада відрапортувала, що ППО «збила всі безпілотники» і «потєрь нєт», - зазначають джерела у Службі безпеці.

Зазначимо, після жвавого обговорення у соцмережах вибухів губернатор Курської області Роман Старовойт запевняв, що у Курському районі нібито було збито 6 безпілотників, а ще 4 «ліквідовано» системи РЕБ. Міністерство оборони Росії також намагалося виправдати вибухи. У відомстві Шойгу заявили, що нібито було збито аж 28 дронів над Курською, Бєлгородською областями та над Чорним морем.

Олег Верлан

18 жовтня, 2023