Українські безпілотники атакували військові частини у центрі Росії

Новини Вінниці / Українські безпілотники атакували військові частини у центрі Росії

Декілька безпілотників 14 грудня атакували військових частин у російському Підмосков'ї. Метою враження нібито були об’єкти в Алабіно, Подільську та нафтобаза в Раменському районі.

Про це повідомляє російський Telegram-канал Baza.

«Перший дрон, який летів у бік Алабіно, був збитий за три кілометри від населеного пункту о 3:30 ранку. Через годину в тому ж районі було збито ще одного безпілотника», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як уточнює Baza, ближче до 5-ої ранку дрон атакував військову частину у Подільську.

«Постраждалих немає», - запевняють у Telegram-каналі.

Також, як стверджує Baza, ще однією з ймовірних цілей безпілотників була Володарська нафтобаза в Раменському районі Підмосков'я.

«Вночі звідти було оголошено евакуацію співробітників», - додають автори.

Вночі 14 грудня мер Москви Сергій Собянін заявив, що в Наро-Фомінському міському окрузі російська ППО «відбила атаку» безпілотника, які нібито «летів на Москву». Про це він написав у Телеграм. За його словами, «на місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань і постраждалих немає».

О 4:25 Собянін повідомив про нібито збиття ще одного безпілотника «на підльоті до Москви» в тому ж міському окрузі.

Ранком джерела в спецслужбах повідомили українським медіа, що атака дронів на Росію у ніч проти 14 грудня була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони. Цілі безпілотників були у Московській та Калузькій областях.

Це виключно військові обʼєкти зокрема на території саме Московської та Калузької областей.

«Після останніх ударів, які росіяни здійснили по Україні, це було хороше нагадування для них, що в них теж не буде спокійних ночей», - неофіційно зазначив співрозмовник.

Олег Верлан

14 грудня, 2023