Україні пообіцяли «по 10 протитанкових систем на кожен російський танк», а от бронетранспортері «залучені в рамках НАТО»

Новини Вінниці / Україні пообіцяли «по 10 протитанкових систем на кожен російський танк», а от бронетранспортері «залучені в рамках НАТО»

Україну озброять протитанковими пристроями у достатній кількості. А от щодо наступальної техніки на Заході ставлення не однозначне. Приміром у Німеччині вважають недоречним передавати бронетранспортери.

Держсекретар США Ентоні Блінкен пообіцяв, що Штати продовжуватимуть постачання західних зразків озброєнь. Незабаром Україна матиме по 10 протитанкових систем на кожен російський танк.

Про у Twitter повідомила кореспондента CNN Наташа Бертранд.

«На кожен російський танк скоро в Україні припадатиме 10 протитанкових систем», - заявив Блінкен.

Раніше Норвегія вирішила передати протитанкове озброєння після звернення президента Зеленського до місцевого парламенту. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон теж обіцяв передати Україні ще 6 000 бойових ракет на додаток до вже поставлених 4 тисяч ракет для протитанкових систем NLAW і Javelin.

У той же час Федеральний уряд Німеччини відмовився постачати Україні бронетранспортери Marder. Як пише Die Welt, до міністерки оборони Крістіни Ламбрехт надійшов запит української влади на 100 БТРів Marder та інше важке озброєння. Автор листа - Олексій Резніков. У Берлін одразу відхилив пропозицію.

За інформацією Die Welt, Ламбрехт не дочекалася рішення уряду. Натомість вона, перебуваючи з візитом у Вашингтоні, зателефонувала Резнікову та повідомила відповідь.

Міноборони Німеччини, однак, надало журналістом офіційну відповідь із іншою версією:

«Надійшов запит щодо Marder. Усі наші бронетранспортери Marder залучені до зобов'язань НАТО, тому подібне рішення слід ухвалювати в рамках альянсу».

Олег Верлан

3 квітня, 2022