Україна попередила НАТО: «Афганізації» і тривалого, виснажливого для РФ конфлікту, як хтось очікує, не буде»

Новини Вінниці / Україна попередила НАТО: «Афганізації» і тривалого, виснажливого для РФ конфлікту, як хтось очікує, не буде»

Росія намагається представити «конфлікт» у Україні як війну Сходу та Заходу. Штати – як виключно російсько-українську війну, до якої не долучаються. В України свої плани. Однією фразою їх охарактеризував радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо очевидне. В США зацікавлені у тривалому військовому конфлікті, який би виснажив в економічному та військовому плані Росію, аби вона вже не погрожувала «червоною кнопкою». В Росії завжди зверхньо ставились до України, том не хочуть і не можуть визнати війну, і вигадують «байки» про «історичну» боротьбу із Заходом на українській території. З 24 лютого Україна остаточно заявила про свою суб’єктність, і сама вирішує, як планувати хід бойових дій. Звісно залишається залежність від постачання озброєння від партнерів.  

Так, нічого нового. У Києві відверто кажуть, що не погоджуються як з планами Москви, так і планами Вашингтону. Тривала війна знищить, перш за все, саму Україну та українців…

Сьогодні, 2 квітня, М.Подоляк заявив, що Росія піде з усіх територій України, і це очевидно по подіям на Київщині та Чернігівщині, крім півдня і сходу. Саме у південних та східних регіонах загарбники спробують «наглухо окопатися», щоб «диктувати умови». Для звільнення окупованих районів Україні не обійтися без важкої зброї, щоб винести росіян.

«Афганізації» і тривалого, виснажливого для РФ конфлікту, як хтось очікує, не буде. РФ піде з усіх територій, крім півдня і Сходу, спробує там наглухо окопатися, поставити ППО, різко знизити втрати і диктувати умови. Без важкої зброї не обійтися, якщо хочемо винести росіян подалі», - написав радник керівника ОП в Twitter.

Олег Верлан

2 квітня, 2022