Україна отримала всю номенклатуру ППО, але кількісно її замало: у Повітряних силах кажуть про дефіцит ефективних засобів для збиття дронів

Новини Вінниці / Україна отримала всю номенклатуру ППО, але кількісно її замало: у Повітряних силах кажуть про дефіцит ефективних засобів для збиття дронів

На сьогодні Україна отримали весь номенклатурний перелік ППО, про який домовлялась із західними партнерами. Але цих систем треба значно більше по кількості.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

На його думку, Україна потребує більше таких систем як Patriot, SAMP/T IRIS-T, NASAMS, аби захистити країну та ті об’єкти, які ворог намагатиметься атакувати та знищити.

«Ми сьогодні отримали від Заходу фактично всю ППО, що нам обіцяли, одну з найкращих ППО в світі. Але слово «усе» тут треба розділити - на номенклатуру отримання і на кількість», - зазначив він.

Безумовно, за словами Ігната, дві батареї Patriot - це дуже мало для України.

«Patriot - це той комплекс, який дозволяє збивати балістичні ракети і «Кинджали», що вже довів вперше в світовій історії. Держава Україна потребує значно більше таких систем, поряд з Patriot потрібні SAMP/T, IRIS-T та NASAMS в достатній кількості», - пояснив спікер.

Він також наголосив на необхідності озброєння для ефективнішого знищення ворожих «Шахедів», які Росія запускає по Україні.

«Сьогодні нам треба зосередити увагу не лише на вище зазначених комплексах, як для Повітряних сил, так і для ППО Сухопутних військ. А саме Terrahawk Paladin, скажімо, назву цей комплекс. Це те, що потрібно для знищення саме «Шахедів». Їх стає більше. Росія налагодила виробництво на своїй території. І нам потрібні такі засоби, щоб в автоматичному режимі знищувати ці цілі з 100% результатом», - додав Ігнат.

Олег Верлан

6 листопада, 2023