Україна бере ППО в оренду на зиму: у Повітряних силах дозовано розкривають деталі

Новини Вінниці / Україна бере ППО в оренду на зиму: у Повітряних силах дозовано розкривають деталі

Україна бере в оренду системи протиповітряної оборони, аби посилити захист у холодний період. Проте які саме країни, які надають таку послугу, військові не кажуть.

«Така практика у нас вже є. Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо не має її стільки у світі, щоб нам її віддати», - пояснив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Звісно, адже світ, принаймні західний, не готувався до війни навіть таких масштабів.

Речник додав, що системи протиповітряної оборони мають велике значення, особливо в опалювальний період. Йдеться не лише про самі установки, але й про боєкомплекти, ракети. Ігнат наголосив, що не буде розкривати країни, які надали чи нададуть Україні військову техніку в оренду.

«Ця інформація чутлива, особливо наші партнери не хотіли, щоб ми озвучували», - додав речник.

Нагадаємо, Росія дотримується терористичних методів у війні. Минулого року вона хотіла, щоб Україна «замерзла» взимку, обстрілюючи об’єкти енергосистеми. Всі фактори, зокрема накопичування ракет, вказують на те, що цього року «історія повторюватиметься».  

Варто зазначити, українська влада наголошує, що протиповітряна оборона залишається пріоритетом військової допомоги від партнерів та союзників. Зокрема, ППО стала також темою переговорів під час засідання «Раштайну». Як повідомив президент Володимир Зеленський, у цьому питанні є певні позитивні новини.

Олег Верлан

15 жовтня, 2023