Ударом по Дар'ївському мосту ЗСУ перерізали шлях росіянам від Каховки до Херсону

Новини Вінниці / Ударом по Дар'ївському мосту ЗСУ перерізали шлях росіянам від Каховки до Херсону

Українські військові завдали чергових ударів по мостам на Херсонщині. Черговим, адже споруди потужні, росіяни їх лагодять. Наразі вже не функціонує Дар'ївський міст через Інгулець, розташований на дорозі між Херсоном та Каховкою.

Про це повідомили у Оперативному командуванні «Південь».

Українські воїни продовжують методично позбавляти окупантів логістичного сполучення та шляхів до відступу на Херсонщині. 26 серпня чергових влучних ударів було завдано по Дар'ївському мосту через річку Інгулець. Наразі експлуатацію мосту в районі села Дар'ївка зупинено, це була єдина переправа через Інгулець. 

«Ракетно-артилерійськими підрозділами продовжено виконання вогневих завдань, в тому числі по забезпеченню контролю над Дар᾽ївським мостом. Його експлуатація наразі зупинена», – йдеться у повідомленні.

Водночас херсонські пабліки повідомляють про чергові удари по Антонівському мосту у Херсоні, що сполучає правий та лівий берег Дніпра. Споруду росіяни ремонтують, тому за кілька днів після удару вона знову придатна до експлуатації. Фахівці кажуть, аби вивести її з ладу треба зруйнувати два прольоти.

До речі, у п'ятницю, 26 серпня, було завдано нового удару і по Антонівському мосту у тимчасово окупованому Херсоні. Також вибухи пролунали у Чорнобаївці – за попередніми даними, там влучили у склад боєприпасів окупантів.

Олег Верлан

26 серпня, 2022