Убивство через необережність 3-місячного малюка: вінничанку засуджено до 4 років ув’язнення

Новини Вінниці / Убивство через необережність 3-місячного малюка: вінничанку засуджено до 4 років ув’язнення

Вінницький міський суд визнав винуватою 33-річну містянку у загибелі тримісячної сусідської дитини. Зважаючи на неумисний характер злочину, жінку засуджено по ч. 1 ст. 119 КК України (вбивство через необережність) до 4 років ув’язнення.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, у суді прокурором доведено, що 17 квітня 2023 року обвинувачена запропонувала допомогти своїм сусідам у догляді за їх 3-місячним немовлям.

Вона забрала дитину до себе цілу ніч, а у цей час розпивала спиртні напої у компанії двох друзів. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на зупинці громадського транспорту з немовлям на руках, вінничанка не втримала маля. Дитина впала на землю.

Жінка не звернулась за медичною допомогою, а навпаки – намагалася приховати вчинений злочин. У результаті отриманих травм 3-місячний хлопчик помер.

У суді обвинувачена свою вину визнала повністю. Усі обставини вчинення кримінального правопорушення судом визнано доведеними та жінку засуджено до реального терміну покарання.

На цей час вирок законної сили не набрав.

Макс Мельник

8 листопада, 2023