У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарні

Новини Вінниці / У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарні

Через війну та нищення росіянами місто Ізюм Харківської області майже зруйноване. За приблизними підрахунками, за час окупації в райцентрі близько 80% інфраструктури міста знищено чи пошкоджено, а росіянами було вбито щонайменше 1000 мирних громадян.

Про це на брифінгу заявив депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельников.

«Як і по всій окупованій території, росіяни скоювали військові злочини і намагалися їх приховати. Щонайменше, тисяча місцевих жителів загинула в результаті військових дій. Але ми вважаємо, що ще більша кількість людей постраждали, тому що окупанти зруйнували всі заклади охорони здоров'я. Доступ до ліків був обмежений, росіяни розграбували всі аптеки», – зазначив депутат.

За словами Стрельникова, сьогодні у звільненому Ізюмі гостро стоїть питання забезпечення ліками та госпіталізація важко хворих і поранених. В цей час в місті Ізюмі залишається близько 10 тисяч мирних жителів. До початку війни там проживало понад 45 тисяч.

«В результаті агресії Росії понад 80% інфраструктури в місті зруйновані. Це і приватні будинки, і багатоквартирні та промислові потужності. Але найжахливіше, що попереду зима і централізована система опалення розбита. Сподіваємося на допомогу обласної влади», - додав Стрельников.

Воїни 49 стрілецького батальйону ЗСУ «Карпатська січ», які звільняли Ізюм, опублікували фото міста, що методично знищували російські окупанти.

«І на руїнах розбитих надій ворога ми збудуємо новий світ», – підписали фото руйнувань в Ізюмі українські військовослужбовці.

Новини Вінниці / У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарніНовини Вінниці / У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарніНовини Вінниці / У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарніНовини Вінниці / У звільненому Ізюмі росіяни зруйнували 80% інфраструктури та всі лікарні
Олег Верлан

12 вересня, 2022