У ЗСУ прокоментували вибух на Чонгарському мосту

Новини Вінниці / У ЗСУ прокоментували вибух на Чонгарському мосту

Вчора, 29 липня, колаборант Володимир Сальдо заявив про нібито відбиття української атаки на залізницю в Чонгарі, шляху, який зв’язує Херсонщину з Кримом. Пізніше він визнав, що залізниця отримала пошкодженні, однак їх нібито усунули. Тим часом Telegram-канали почали повідомляти про кілометрові затори на виїзд з півострова через Чонгар та публікували відповідні фото.

Російські окупанти одразу заявили про те, що наші військові нібито завдали удару далекобійними ракетами Storm Shadow. Через деякий час Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердило удар по мосту в Чонгарі. У Генштабі теж підтвердили застосування ракет Storm Shadow для удару по мостах в районі Чонгару.

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк зазначила, що триває філігранна робота по руйнуванню логістики ворога.

За її словами, ціль - руйнування планів ворога, а не руйнування інфраструктури. Пошкодження таким об'єктам, як Чонгарський міст, завдаються для того, щоб знизити їх пропускну активність. Водночас в майбутньому вони також знадобляться й нашим військовим.

«Тому робота проведена філігранно, точно, влучно, і зараз окупанти знову вишукують нові шляхи в об'їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку і поповнення. На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу снарядів і техніки в зв'язку з нашою бойовою роботою», - додала Гуменюк.

Збройні сили встановлюють вогневий контроль над всіма транспортно-логістичними маршрутами ворога й єдине, що може їх стримувати - наявність цивільного населення, яке росіяни використовують, чергуючи автівки з цивільними.

«Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використати Кримський міст, вони намагаються об'їхати материковою частиною і потрапляють в заручники цієї військової техніки», - пояснила Гуменюк.

Олег Верлан

30 липня, 2023