У ЗСУ повідомили про звільнення нових територій на півдні країни

Новини Вінниці / У ЗСУ повідомили про звільнення нових територій на півдні країни

На відміну від російських генералів, як то міністр оборони С.Шойгу,який після четвертого за два місяці повідомлення «про взяття Пісків», став посміховиськом навіть серед росіян, у ЗСУ не поспішають із заявами про перемоги. Хоча з неофіційних джерел відомо про успішні наступальні дії, голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пояснила, що результати є, але оприлюднять їх згодом.

Про це вона сказала в ефірі Freedom.

«Ми продовжуємо позиційні бої, є території, які нами вже звільнені, і є розрахунковий час оголошення цих територій такими, які вже повністю під юрисдикцією України. Тому давайте ще трішечки почекаємо, ми готуємо повідомлення офіційне на цей рахунок», - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що військові дуже серйозно стежать за тим, щоб звільнені населені пункти не піддавалися масованим артилерійським і авіаційним ударам з боку противника. Тому оголошують про звільнення конкретних населених пунктів зазвичай через день-два.

Нагадаємо, за даними ISW, українські військові просуваються на декількох напрямках у західній частині Херсонської області.

Також відомо про просування українських захисників на харківському напрямку, але офіційна інформація щодо цього не оприлюднювалась. Проте російські блогери вже підняли галас з приводу того, що бої точаться на околицях Балаклеї, хоча раніше місто перебувало за 10-14 км від лінії фронту. Наступають ЗСУ і у напрямку Ізюму.  

Олег Верлан

6 вересня, 2022