У ЗСУ пояснили, коли очікують на повторну спробу окупантів оточити Київ

Новини Вінниці / У ЗСУ пояснили, коли очікують на повторну спробу окупантів оточити Київ

Проте, що у Росії не відкидають сценарій з другою спробою оточити та захопити Київ, кажуть за кордоном. Заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич пояснив, коли очікують нового загострення поблизу столиці військові.

На думку Грузевича, після спроби захоплення Донбасу слід очікувати повторного наступу на Київ.

«Ситуація залишається напруженою. Ворог змінив свій напрямок, і найближчим часом буде намагатися взяти під контроль Донецьку та Луганську області, після чого слід очікувати повторного наступу все-таки на столицю», - пояснив військовий.

За словами Грузевича, наразі ЗСУ працюють над збільшенням зовнішнього кола оборони Києва та області. Також тривають заходи з нарощення фортифікаційного обладнання та підготовки особового складу.

Грузевич розповів, що ЗСУ використовують майже всі ділянки, які можливо, для навчання особового складу задля готовності до відбиття можливого повторного наступу.

Зазначимо, західні розвідки підтверджують те, що нині Москва сконцентрувала зусилля на захопленні східних регіонів. Далі росіяни плануватимуть черговий «похід на Київ», адже своє завдання бачать у знищенні цілої країни, але зробили висновки з помилок лютнево-березневої кампанії.  

Строки ніхто не називає. Проте аналітики відмічають пристрасть Кремля до символів та дат, тому впевнені, що в РФ збираються відзвітувати про якусь перемогу до 9 травня. Але все у руках українських Сил оборони.  

Олег Верлан

7 квітня, 2022