У ЗСУ підтверджують прорив оборони окупантів на Херсонщині та звільнення села

Новини Вінниці / У ЗСУ підтверджують прорив оборони окупантів на Херсонщині та звільнення села

В Оперативному угрупованні «Каховка» оприлюднили відео, в якому йдеться, що українські війська прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області. Військові поки не деталізують ситуацію.

«109 полк ДНР відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, російські десантники, що були їх підтримкою втекли з поля бою», - йдеться у повідомленні ОУ «Каховка».

Декілька джерел кажуть про прорив першої лінії оборони росіян та їх сателітів на кількох ділянках.

«ЗСУ розпочали наступальні дії у багатьох напрямках на півдні України», - повідомила керівник об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони «Південь» Наталія Гуменюк.

Командувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму Телеграм-каналі написав про звільнення села Сухий Ставок.

У середовищі російських парамілітарних блогерів паніка. Один з таких вояків Алєксєй Дрьомов у своєму Телеграмм-каналі бідкається на численні загибелі окупантів та наявність зброї у ЗСУ. Далі мовою оригіналу…

«Нашей большой ошибкой было допущение столь интенсивной и глубокой милитаризации укропов.  Время играет не в нашу пользу, нужно кардинально менять стратегию.  Есть большой риск потерять Херсон.  Есть много потерь среди наших.  
Рад, что Шойгу уже не участвует в управлении военных действий.  Это первый шаг к переменам на фронте.  Ждем следующих шагов», - пише Дрьомов.

Між тим, Збройні сили України 29 серпня завдали удару по Бериславському машинобудівному заводу на Херсонщині, куди окупанти стягнули техніку та живу силу. Про пожежу на території повідомив голова Бериславської РВА Володимир Літвінов в коментарі «Українській правді».

На Херсонщині окупанти залишились практично без великих мостів, які зруйнували ЗСУ завдяки реактивним системам залпового вогню HIMARS, наводять лише понтонні переправи.

Олег Верлан

29 серпня, 2022