У жовтні на Херсонщині ЗСУ звільнили 29 населених пунктів

Новини Вінниці / У жовтні на Херсонщині ЗСУ звільнили 29 населених пунктів

З 1 жовтня Збройні сили України у Херсонській області звільнили 29 селищ і сіл. Загалом від рашистської навали вивільнено понад 400 квадратних кілометрів української землі к регіоні.

Про кількість звільнених населених пунктів на брифінгу 6 жовтня заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, на херсонському напрямку російські війська за рахунок резервів намагаються контратакувати, щоб стримати наступ ЗСУ та відновити контроль над втраченими територіями.

«Маємо досить переконливі успіхи, напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів (з початку активних дій в жовтні –ред.. І ми просуваємось далі», - пояснила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, на південному напрямку ситуація залишається складною і розвивається надзвичайно динамічно. Українські сили оборони просуваються, на кількох напрямках заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів.

Олег Верлан

6 жовтня, 2022