У Жмеринському районі Вінниччини виявлено спалах коронавірусу

Новини Вінниці / У Жмеринському районі Вінниччини виявлено спалах коронавірусу

За минулу добу більшість нових випадків інфікування коронавірусом виявлено у Вінниці. Інфекцію підтверджено у 13 жителів обласного центру. Ще десятеро нових інфікованих у Жмеринському районі. За ми нужду добу вірус діагностовано у чотирьох дітей.

За минулу добу більшість нових випадків інфікування коронавірусом виявлено у Вінниці. Інфекцію підтверджено у 13 жителів обласного центру. Ще десятеро нових інфікованих у Жмеринському районі. За минулу добу вірус діагностовано у чотирьох дітей.

Як зазначають у Вінницькому обласному лабораторному центрі 9 червня, впродовж останньої доби в лабораторіях ОЛЦ досліджено 236 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію та від контактних осіб. В 25 випадках отримано позитивний результат.

Станом на 11.00 на території Вінницької області зареєстровано 1703 підозри на COVID-19. У 1175 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 95 дітей (місто Вінниця – 64, Вінницький район – 6, (Гайсинський, Жмеринський, та Липовецький райони – по 4), Барський -2, Хмільницький–3, (Калинівський, Козятинський, Літинський, Могилів-Подільський, Немирівський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони по 1 дитині).

Зареєстровано 20 летальних випадків  від ускладнень викликаних коронавірусною хворобою у дорослих (місто Вінниця – 11, Вінницький район – 3, Калинівський район – 2, Козятинський район -1, Літинський район - 1, Хмільницький район -1, Чернівецький райони - 1).

Одужало 728 осіб (в тому числі 52 дитини,197 медичних працівників), з них по місту Вінниця 407 осіб. Повторне лабораторне дослідження не виявило коронавірусу в організмі перехворілих.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані на 27 адміністративних територіях: місто Вінниця - 684, Калинівський район - 78, Вінницький район - 75, Жмеринський район - 63, Тиврівський район та Могилів-Подільський район - 27,  Хмільницький район  - 33, Липовецький район - 20, Барський та Тростянецький райони - по 19, Літинський район – 17,  Козятинський район – 16, Гайсинський район - 14, Погребищенський район – 13, Немирівський та Томашпільський райони – по 11, Ямпільський район – 7, Іллінецький, Тульчинський та Чернівецький райони – по 6, Муровано–Куриловецький, Оратівський райони - по 5, Бершадський район – 4, місто Ладижин та Крижопільський район - по 3, Шаргородський район – 2, Чечельницький район – 1.

Станом на 9 червня 2020 року в лабораторіях ОЛЦ досліджено 23562 зразка матеріалів. На даний час у лабораторному центрі є у наявності 65 наборів реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції.

Макс Мельник

9 червня, 2020