У Жмеринку повернувся «загулявший» пам’ятник Остапа Бендера (ФОТО)

Новини Вінниці / У Жмеринку повернувся «загулявший» пам’ятник Остапа Бендера (ФОТО)

Вже вчора жмеринчани стали свідками повернення на Привокзальну площі міста пам’ятника головному герою роману «Дванадцять стільців» Остапу Бендеру. Відомо, що папятний «прогулювався» близько сіми років на момент реставрації вокзалу.

Вже вчора жмеринчани стали свідками повернення на Привокзальну площі міста пам’ятника головному герою роману «Дванадцять стільців» Остапу Бендеру. Відомо, що пам’ятник «прогулювався» близько семи років під час реставрації вокзалу та того часу, коли місцева влада не була зацікавлена у поверненні символу площі.

Як стало відомо з посту у Facebook-сторінки Миколи Крижанівського, пам’ятник Остапу Бендеру демонтували 7 років тому під час реставрації вокзалу і прилеглої території, та весь час скульптура знаходилася у нього на зберіганні.

Повернули Остапа на місце численні прохання жмеринчан, які активізувалися упродовж останнього року, тому місцева влада вирішила, що пам’ятник треба поставити на його законне місце, та виділили на реєстраційні роботи композиції кошти з місцевого бюджету.

Урочисте повернення пам’ятника на Жмеринський вокзал відбудеться у неділю, 27 жовтня. Для охочих відвідати дане дійство підготували літературно-гумористичне шоу «Засідання триває або Повернення Остапа». На капітанському місту вокзалу-корабля гостей зустрічатиме сам Остап Сулейман Берта Марія Бендер-бей.

Нагадаємо, пам’ятник Остапу Бендеру встановили на Привокзальній площі у 2001 році до 80-річчя написання роману «Золоте теля», в якому згадується Жмеринка. Довгий час кожен, хто проїжджав через станцію Жмеринка, міг сфотографуватися не лише на фоні величного вокзалу-корабля, а й посидіти на стільцях біля головного героя романів Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців» і «Золоте теля» Остапа Сулеймана Берта Марія Бендер-бея.

Однак у 2011 році розпочали реконструкцію площі, пам’ятник зняли та забули повернути. Тепер, завдяки активним жмеринчанам та місцевій владі, Остап Бендер знову зустрічатиме і проводжатиме пасажирів Жмеринського вокзалу.

Новини Вінниці / У Жмеринку повернувся «загулявший» пам’ятник Остапа Бендера (ФОТО)Новини Вінниці / У Жмеринку повернувся «загулявший» пам’ятник Остапа Бендера (ФОТО)