У захопленому Славутичі окупанти викрали мера та стріляли по містянам, які вийшли з українськими прапорами

Новини Вінниці / У захопленому Славутичі окупанти викрали мера та стріляли по містянам, які вийшли з українськими прапорами

Російські окупанти, які в суботу, 26 березня, увійшли у місто Славутич, яке розташоване південніше Чернігова, нібито викрали мера Юрія Фомичева. Окрім того, ворог захопив міську лікарню, а по мирним містянам, які вийшли на протест, відкрив вогонь.

Про викрадення міського голови в своєму Telegram-каналі повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк. Про долю посадовця наразі нічого не відомо.

«Російські окупанти вторглися в місто Славутич і захопили міську лікарню. За останньою інформацією, мер міста Юрій Фомічов викрадений загарбниками. Міська рада у повному складі продовжує свою роботу», – розповів Павлюк.

У Славутичі Київської області 26 березня місцеві жителі з українськими прапорами в руках вийшли на мітинг проти російських окупантів. Водночас окупанти відкрили стрілянину.

Незважаючи на дії противника, як зазначає у Telegram-каналі Олександр Павлюк, містяни не розходяться, а кількість учасників проукраїнської акції зростає.

«Жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг із національною символікою. Вони збираються на головній площі та сканують – «Славутич – це Україна», «Слава Україні». Розгорнуто великий державний прапор. Росіяни відкрили вогонь у повітря. Кидають світлошумові гранати в натовп. Але жителі не розходяться, навпаки, їх стає більше», – написав Павлюк.

Вчора 25 березня російські окупанти вели обстріл міста з танків, мінометів та САУ. ЗСУ змушені були відступити, аби не опинитися в оточенні, адже західніше кордон з Білоруссю.

Олег Верлан

26 березня, 2022