У вінницьких первинках мають з‘явитися «медичні директори», оголошено конкурс

Новини Вінниці / У вінницьких первинках мають з‘явитися «медичні директори», оголошено конкурс

У Вінниці в  трьох ЦПМСД оголошено конкурс на нову посаду, якої раніше не було в медичних закладах України. На відміну від головних лікарів, які поєднували адміністративні та медині функції, медичні директори займатимуть виключно питаннями охорони здоров‘я цих вінницких закладах охорони здоров‘я.

У Вінниці в трьох ЦПМСД оголошено конкурс на нові посади, яких раніше не було в медичних закладах України. На відміну від головних лікарів, які поєднували адміністративні та медині функції, медичні директори займатимуться винятково питаннями охорони здоров‘я.

«У Вінниці оголошується конкурс на зайняття посад медичних директорів комунальних некомерційних підприємств охорони здоров`я Вінницької міської об’єднаної територіальної громади:«Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Вінниці»; «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 м. Вінниці»; «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 м. Вінниці», - йдеться в інформації.

Щодо умов конкурсу, то з ними можна ознайомитись на сайті Вінницької міської ради.

Зазначимо, що термін подачі документів триватиме до 4 квітня 2020 року.

Посада медичного директора з‘явилась ще у 2019 році, але головні лікарі, як мали контракти повинні були «допрацювати» до терміну їх закінчення. Тож нині конкурс на такі посади відбувається вперше.

NaПарижі писав про призначення медичного директора в лікарні у Ямполі.

Марина Карабай

5 березня, 2020