У вінницьких аптеках з'явилися тести на коронавірус (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У вінницьких аптеках з'явилися тести на коронавірус (ВІДЕО)

У вінницьких аптеках з’явилися експрес-тести на коронавірус. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ВІТА. Директор комунального підприємства "Вінницька міська аптека" Сергій Бутовський розповідає, що тести - українського виробника.

У вінницьких аптеках почали продавати експрес-тести на коронавірус. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ВІТА. Директор комунального підприємства "Вінницька міська аптека" Сергій Бутовський розповідає, що тести - українського виробника.

"Є сертифікати якості, і за словами виробника, вони стовідсотково співпадають з тими тестами імпортного виробництва, які використовувались раніше, і повністю відповідають вимогам", - говорить С.Бутовський.

У наборі, що продається в аптеках, уже є все необхідне, щоб зробити тест. Результат буде видно вже за десять хвилин. Але виробник, все ж, просить робити тести не в домашніх умовах, а в лабораторних - де все чисто і стерильно та де фахові працівники можуть це правильно зробити.  

Нині тестовий набір у вінницьких аптеках коштує 456 гривень, продають його всім охочим без рецепту. До слова, на сайті виробника цих тестів значиться ціна у 445 гривень. Тобто заробляють на них муніципальні аптеки, поки що, небагато.

З'явитися експрес-тести можуть не лише в комунальних аптеках, адже нині замовити їх уже можуть всі мережі. Втім, варто пам'ятати, експрес-тести не завжди дають точний результат і аж занадто їм довіряти не варто.

Сергій Маламура

23 квітня, 2020