У вінницький «Подільський артек» приїхали на відпочинок 64 дитини із прифронтової зони

Новини Вінниці / У вінницький «Подільський артек» приїхали на відпочинок 64 дитини із прифронтової зони

До липня у таборі «Подільський артек», що на Вінниччині, відпочиватимуть діти із Золотого Луганської області та Авдіївки Донецької області. Разом із хлопчиками та дівчатками приїхало четверо супроводжуючих, які в таборі виконують обов’язки вихователів. Серед них і Світлана Булкат. За її словами, оскільки влітку діти не відвідують школу, то багато часу проводять на вулиці, а це у прифронтовій зоні небезпечно. Більше того, на початку травня була проблема із вивезенням школярів з прифронтової зони, адже почастішали обстріли і ситуація стала неспокійною.

До липня у таборі «Подільський артек», що на Вінниччині, відпочиватимуть діти із Золотого Луганської області та Авдіївки Донецької області. Разом із хлопчиками та дівчатками приїхало четверо супроводжуючих, які в таборі виконують обов’язки вихователів. Серед них і Світлана Булкат. За її словами, оскільки влітку діти не відвідують школу, то багато часу проводять на вулиці, а це у прифронтовій зоні небезпечно. Більше того, на початку травня була проблема із вивезенням школярів з прифронтової зони, адже почастішали обстріли і ситуація стала неспокійною.

«Ми звернулися до волонтерів з проханням оздоровити наших дітей. Відгукнулися вінничани, які організували і перевезення, і поселення, і змістовне проведення часу на території «Подільського артеку». Нас гарно зустріли – з піснями і танцями. Вчора дітей оглядали лікарі, деяким з них вже призначили лікування. Дуже хороше харчування. Але головне, що тут не чути пострілів, діти не бачать тут війни», - зазначила Світлана Булкат.

Аби організувати відпочинок для дітей із Донбасу волонтери громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» другого червня організували благодійний забіг «Чужих дітей не буває», під час якого вдалося зібрати 284 тисячі гривень. Тоді до акції долучилися військовослужбовці, представники силових структур і відомств. Усі кошти одразу перевели на рахунок табору, який 10 червня вже прийняв дітей на відпочинок.

«Діти відпочиватимуть 24 дні. Вони харчуються п’ять разів на день, купаються у річці, змістовно проводять час. Після того, як  адаптуються, плануємо організувати виїзд та екскурсію, щоб вони мали краще уявлення про Поділля»,– розповів голова спілки Анатолій Слівінський.

Фото із сторінки «Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» у Facebook.