У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)

У Вінниці, а саме в Академічній залі обласного краєзнавчого музею, предстала на загалу публіки етнографічна виставка «Традиції весілля на Поділлі». В експозиціях знайшли місце як елементи одягу (дукачі, бурштинове намисто, корали), весільні світлини, так і ритуальні предмети.

У Вінниці в академічній залі обласного краєзнавчого музею демонструється етнографічна виставка «Традиції весілля на Поділлі». В експозиціях знайшли місце як елементам одягу (дукачі, бурштинове намисто, корали), весільні світлини, так і ритуальним предметам.

Відомо, що фотографії подолян датуються часом від початку ХХ ст. та надані з фондової збірки музею та приватної колекції художника Сергія Бугая (с. Човновиця Оратівського району).

Аби зробити виставку інтерактивною, організатори облаштували куточок із кожухом. За народним віруванням, якщо на ньому посидять неодружені хлопці чи дівчата, то обов’язково поберуться.

Виставка діятиме до 2 грудня.

РЕЄСТРАЦІЯ ОБОВЯЗКОВА за телефоном: 063-651-74-46 або за посиланням

Для організованих груп (10–20 чол.) екскурсії проводитимуться за попереднім замовленням. У музеї додають, що вхідний квиток для дітей та студентів – 10 грн,
для дорослих – 20 грн, а екскурсійна путівка з групи коштує 100 грн.

Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї показали «Подільське весілля сторічної давнини» (ФОТО)
Ірина Заіковата

21 жовтня, 2019