У Вінницькій ОДА розповіли, де вінничани можуть купити вакцину проти грипу

Новини Вінниці / У Вінницькій ОДА розповіли, де вінничани можуть купити вакцину проти грипу

У цьому сезоні для українців доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип-тетра»( (Vaxigrip Tetra французького виробника) та «Джісіфлю»( GC Flu південнокорейської компанії ).

У цьому сезоні для українців доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип-тетра» (Vaxigrip Tetra французького виробника) та «Джісіфлю»( GC Flu південнокорейської компанії).

Починаючи з жовтня 2018 року, аптечна мережа «Техмедсервіс» закупила «Джісіфлю» в кількості 300 доз, «Віксігрип-тетра» – в кількості 1017 доз. Аптечна мережа «Конекс» закупила 1530 доз «Ваксігрип-тетра». Всього аптечною мережею відпущено через роздрібну аптечну мережу 1384 дози вакцини проти грипу.

«На сьогоднішній день в аптечній мережі «Конекс» наявні  42 дози, очікується ще додатково 30 доз. В «Техмедсервісі» на сьогоднішній день наявні 42 дози вакцини «Ваксігрип-тетра». Також бажаючі придбати вакцину в аптечній мережі «Техмедсервіс», можуть ознайомитись з алгоритмом придбання її на сторінці «Фейсбук», - зазначили в ОДА.

Нагадаємо, у місті Вінниці діє міська програма «Стоп грип у Вінниці на 2016-2019 рр.», в рамках якої можна придбати вакцину за півціни. На сьогоднішній день 474 дози вакцини «Ваксігрип-тетра», які закуплені Вінницькою міською аптекою наявні в міських центрах первинної медико-санітарної допомоги. Така ж програма діє і в Томашпільському районі.

Саша Григоровська

28 листопада, 2018