У Вінницькій облраді відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури

Новини Вінниці / У Вінницькій облраді відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури

Вчора, 14 листопада, під головуванням Андрія Ковальова відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури. Участь у роботі комісії взяли перший заступник голови облради Володимир Кістіон, заступник голови Анатолій Ткач і начальник управління спільної комунальної власності територіальних громад області Сергій Кушнір.

Про це повідомляє сайт Вінницької облради.

Постійна комісія розглянула проєкт рішення «Про приватизацію майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області» та погодила Положення органу приватизації. Наразі перелік об`єктів для приватизації не затверджено.  

Голова постійної комісії Андрій Ковальов зазначив, що вперше у Вінницькій обласній раді буде створено орган приватизації майна.

"Його буде створено на базі управління спільної комунальної власності, де є відповідні фахівці, - пояснює Андрій Ковальов. – Базове завдання, яке виконуватиме орган приватизації,  це - забезпечення додаткових надходжень до обласного бюджету.  Важливо, що відбір об`єктів для приватизації  відбуватиметься за чіткими та прозорими критеріями". 

За словами Андрія Ковальова, у спільній комунальній власності є вільні об`єкти, які не використовуються, є й ті, що перебувають у незадовільному стані та на своє утримання потребують кошти з обласного бюджету.

"Із кожним роком на ці об`єкти виділяється все менше й менше фінансування, - продовжує Андрій Ковальов. – Між тим, вони можуть бути привабливими для потенційних інвесторів і релокованих підприємств. Крім того, і це нині особливо важливо, - ми матимемо в бюджеті додаткові кошти для підтримки наших Збройних Сил".

Члени постійної комісії надали згоду на передачу автомобіля зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області у державну власність Міністерства оборони для військової частини, що дислокується на території Вінниччини. 

Проєкт рішення про безоплатну передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області до комунальної власності Стрижавської селищної територіальної громади нерухоме майно, яке перебуває в оперативному управлінні  Стрижавського дитячого будинку-інтернату,  постійна комісія відправила на доопрацювання.

Депутати погодили передачу нерухомого майна в оперативне управління Вінницькій обласній станції юних натуралістів, а також наказ про передачу майна  в оперативне управління комунальним закладам «Буднянська спеціальна школа» та «Котюжанівська спеціальна школа» Вінницької обласної Ради.

Члени постійної комісії схвалили проєкт рішення про реорганізацію комунального підприємства «Обласна спеціалізована аптека №1»  шляхом приєднання до обласного комунального підприємства «Агроінформ».

Постійна комісія з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури схвалила свій план роботи на 2024 рік.

Загалом депутати розглянули 29 питань порядку денного. У більшості з них йшлося про управління об`єктами комунальної власності та їхнє ефективне використання. Так, депутати проголосували за передачу  приміщень в оренду,  підтримали проєкти рішень про надання дозволів комунальним підприємствам на передачу та списання майна.

Олеся Рудницька

15 листопада, 2023