У Вінницькій міськраді утворять новий департамент

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді утворять новий департамент

Департамент відновлення та розвитку незабаром з’явиться у структурі Вінницької міськради. Наразі відповідне рішення прийняв виконком.

У рішенні виконкому міськради, яке має затвердити сесія, зазначається, що «основною метою департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради є реалізація повноважень виконавчих органів міської ради у сфері комплексного відновлення та розвитку Вінницької міської територіальної громади для забезпечення збалансованого просторового, містобудівного та соціально-економічного розвитку громади».

До основних завдань входить: 

  • формування програмних інструментів комплексного відновлення території Вінницької громади;
  • забезпечення розгляду питань щодо відшкодування за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна усіх форм власності на території громади, внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України;
  • визначення пріоритетів розвитку Вінницької громади.

За інформацією NaПарижі, із створенням нового департаменту загальна кількість працівників апарату міськради не зросте. Очолить майбутній департамент нинішня заступниця директора департаменту економіки і інвестицій Ірина Черната.

Олеся Рудницька

15 червня, 2023