У Вінницькій міськраді пояснили ситуацію з тривалістю начального року у школах

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді пояснили ситуацію з тривалістю начального року у школах

Вже за звичною процедурою Кабмін ухвалив постанову про початок навчального року під час дії воєнного стану та кінець - до 28 червня. Педагогічні ради закладів загальної середньої освіти самостійно приймають рішення про зміни в структурі навчального року 2023/2024.

Як пояснюють у департаменті освіти Вінницької міськради, тривалість нового навчального року встановлена з урахуванням видачі документів про освіту учням 9 та 11-х класів.

«Загалом під час навчального року, школи мають відпрацювати 175 робочих днів. Проте сама постанова уряду про тривалість навчання до 28 червня діяла й минулого року (тоді було – до 30 червня, - прим. авт.). Втім, школам Вінницької громади вдалося відпрацювати ці 175 робочих днів до 1 червня. Якщо ситуація в країні буде стабільною - наскільки це можливо в умовах воєнного стану, - навчальний рік у закладах загальної середньої освіти може закінчитися раніше 28 червня. Все залежить від ситуації в країні, й в тому числі у нашому регіоні», - пояснила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Серед чинників можна назвати і енергозабезпечення…

Олеся Рудницька

1 серпня, 2023