У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа Симона

Новини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа Симона

На Центральному кладовищі у Вінниці осквернили могилу архієпископа Симона (Івановського). Про це вказують на сайті Вінницької єпархії УПЦ МП.

«В часовню на могилі владики Симона часто заходять віряни, щоб помолитися та поставити свічку. 20 січня до могили прийшла вірянка і побачила зламану та відірвану лампаду, яка була примонтована до гранітного пам’ятника. Також на могилі походили. Ми не одразу повідомили про це, оскільки могла бути неприємна випадковість», - зазначають в єпархії.

Вказується, що 6 лютого о 12.00 на могилі звершувалась панахида. Блюститель часовні повідомив, що невідомі зняли хрест, який був зверху на пам’ятнику.

«Про інцидент повідмлено в поліцію, на місце події виїхала оперативна група, написано заяву», - йдеться у повідомленні єпархії.

У відділі комунікації поліції Вінницької області пояснили NaПарижі, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження по ч.1 ст.297 КК України (Наруга над могилою), що передбачає штрафом у розмірі до 3400 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Новини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа СимонаНовини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа СимонаНовини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа СимонаНовини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа СимонаНовини Вінниці / У Вінницькій єпархії УПЦ МП заявили про осквернення могили архієпископа Симона
Макс Мельник

9 лютого, 2022