У "Вінницяоблтеплоенерго" зробили невдалу спробу наздогнати міських тепловиків у "тарифному марафоні"

Новини Вінниці / У "Вінницяоблтеплоенерго" зробили невдалу спробу наздогнати міських тепловиків у "тарифному марафоні"

В пресслужбі Вінницької обласної ради зазначають, що бюджетна комісія одноголосно підтримала проєкт рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів та релігійних організацій КП «Вінницяоблтеплоенерго», презентований директором підприємства Валерієм Довбанюком.

Депутати Вінницької обласної ради погодили тарифи на теплову енергію на новий опалювальний сезон для КП «Вінницяоблтеплоенерго». На засіданні бюджетної комісії розглянули проєкт рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів та релігійних організацій КП «Вінницяоблтеплоенерго»,  презентований директором підприємства Валерієм Довбанюком.

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної ради.

Планується, що тариф буде дещо нижчим, ніж в минулому опалювальному сезоні. Нині на сайті "Вінницяоблтеплоенерго" зазначено, що тариф, затверджений рішенням обласної ради 23 березня 2019 року, складає 2 100,55 грн/Гкал.

Тепер, якщо депутати проголосують за проєкт рішення, тариф коливатиметься в межах від 1898,61 грн/Гкал до 1994.56 грн/Гкал, в залежності від "джерела" теплопостачання. Найбільше платитимуть власники індивідуальних теплових пунктів, саме на них "перекинули" значну частку оплати за транспортування теплової енергії. В тарифі ця стаття складатиме 410, 44 грн/Гкал, у старому тарифі вона складала 139,58 грн/Гкал.

Зазначимо, що трохи менше платитимуть мешканці  Бару, Хмільника та Гайсина, в тих мікрорайонах, які обслуговують Автоматизовані системи опалення (АСО). Найбільше пощастило мешканцям Гайсина, тариф для споживачів там 1252,61 грн/Гкал, в Хмільнику ця цифра складає 1541,22 грн/Гкал, а в Бару 1342,01 грн/гКал.

Нагадаємо, що тариф КП "Вінницяміськтеплоенерго", яке обслуговує переважну більшість мешканців Вінинці, складає  1375,27 грн/Гкал, тобто майже на 35% нижчий ніж в обласного комунального підприємства.

 

 

Довідково, КП “Вінницяоблтеплоенерго” створено відповідно до Рішення 2-ї сесії обласної Ради 5-го скликання від 10.07.2006 року № 79 шляхом перетворення підрозділу обласного комунального підприємства “Вінницятеплокомуненерго”, яке було засновано у 1970 році. Діяльність підприємства спрямована на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуг з централізованого опалення і гарячого водопостачання для населення та бюджетних організацій. Підприємство обслуговує споживачів теплової енергії, розташованих у м. Вінниця та Вінницькій області. На балансі підприємства перебуває: 44 км теплових мереж у тому числі із застосуванням попередньої ізоляції труб – 20,1 км., 55 котельні, 8 теплових пунктів, системи гарячого водопостачання, насосні станції, майстерні з ремонту котельного та допоміжного обладнання, обладнання теплових мереж, систем гарячого водопостачання і теплових пунктів; автотранспортний парк, електрощитові установки та інші інженерно-технічні комунікації і споруди.