У «Вінницяобленерго» пояснили причину аварійних відключень в регіоні

Новини Вінниці / У «Вінницяобленерго» пояснили причину аварійних відключень в регіоні

Впродовж доби енергетикам Вінниччини доводиться в екстреному порядку застосовувати аварійні відключення електроенергії у низці районів області та у Вінниці. Обмеження споживачів відбуваються згідно команди регіонального диспетчерського центра НЕК «Укренерго».

Про це повідомляють в АТ «Вінницяобленерго».

За словами технічного директора товариства Віктора Степанця, застосовувати обмеження доводиться екстрено, буквально протягом 10-15 хвилин.

«Тому, на жаль, наших споживачів про відключення електроенергії не було можливим оперативно попередити. Просимо вибачення за певні незручності та поставитися до цього з розумінням, адже в країні війна, ситуація складна і, водночас, повністю контрольована. Дані відключення дозволяють знизити навантаження на електромережі, яке виникає раптово, і дають можливість збалансувати роботу енергосистеми. Наголошую, це не віялові відключення, а аварійні», - роз’яснив ситуацію В.Степанець.

Зазначимо, раніше NaПарижі з посиланням на НЕК «Укренерго» попереджав, що відключення можуть бути в усіх областях.

Степанець вкотре нагадав про необхідність зниження споживання електроенергії в години пік. А саме про те, що свідоме ощадливе споживання електроенергії, особливо у періоди ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), значно зменшує ризик перевантаження в мережах і застосування обмежень споживачів.

Інформація про аварійні відключення буде на офіційному сайті обленерго. Нині над цим працюють.