У Вінниці зупинили 20-річного водія під час комендантської години без прав та п'яним

Новини Вінниці / У Вінниці зупинили 20-річного водія під час комендантської години без прав та п'яним

Сьогодні вночі, 19 липня, у Вінниці патрульні поліцейські зупинили автомобіль за порушення комендантської години.

На вулиці Замостянській патрульні поліцейські помітили автомобіль ВАЗ 21099, який порушував комендантську годину. Під час перевірки документів та спілкування з водієм, у 20-річного кермувальника були виявлені явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Патрульні провели огляд за допомогою спеціального приладу Драгер, який підтвердив наявність алкоголю в організмі водія — 2,74 проміле, що в 14 разів перевищує допустиму норму.

Крім того, перевірка документів показала, що молодий чоловік ніколи не отримував водійського посвідчення. Це не перший випадок, коли він притягувався до адміністративної відповідальності за їзду без права керування.

За результатами інциденту, на водія було складено два протоколи. Перший — за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп'яніння), а другий — за частиною 5 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має такого права, вчинене повторно протягом року).

Порушення правил дорожнього руху, особливо у стані алкогольного сп'яніння та без водійських прав, створює серйозну загрозу для життя і здоров'я не лише самого водія, але й інших учасників дорожнього руху. Поліція закликає водіїв бути відповідальними та дотримуватись правил дорожнього руху, особливо під час комендантської години, аби уникнути неприємних наслідків.

Михайло Білик

19 липня, 2024