У Вінниці з'явиться перший будинок сімейного типу

Новини Вінниці / У Вінниці з'явиться перший будинок сімейного типу

Приміщення для будинку, де проживатимуть й виховуватимуться діти, вже придбали. На це, а також на придбання 5 квартир для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування Уряд виділив нашому місту субвенцію – понад 6 млн грн.

Приміщення, де проживатимуть й виховуватимуться діти, вже купили. На це, а також на придбання 5 квартир для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування Уряд виділив нашому місту субвенцію – понад 6 млн грн. 

Є й ті, хто готовий та здатен зайнятися цією надзвичайно важливою й відповідальною справою – стати батьками й вихователями дітей, які опинилися у надзвичайно складній життєвій ситуації.

«Вже другий рік поспіль ми користуємося цією субвенцією і завдячуючи їй купуємо житло та розподіляємо відповідно до черги. В минулому році ми придбали 5 квартир для осіб з числі сиріт, які розподілили. В цьому році - також 5 квартир і крім того створюємо будинок сімейного типу. Ми придбали житловий будинок, який повністю підходить під те, щоб створити будинок сімейного типу. У нас є кандидати, які готові сьогодні всиновити до 10 дітей. Найближчим часом ми плануємо його відкрити», – повідомила заступник міського голови Галина Якубович.

Про це зазначається на сайті Вінницької міської ради. 
 

Юрій Ярмощук

24 серпня, 2018