У Вінниці з’явилася «Галявина Сонця та Мрій Михайла Коцюбинського»

Новини Вінниці / У Вінниці з’явилася «Галявина Сонця та Мрій Михайла Коцюбинського»

У Вінниці школярі, студенти державного педагогічного університету та волонтери створили  «Галявину Сонця та Мрій Михайла Коцюбинського». Сонячну клумбу здебільшого із чорнобривців висадили 10 травня на території музею-садиби письменника в рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського».

У Вінниці школярі, студенти державного педагогічного університету та волонтери створили «Галявину Сонця та Мрій Михайла Коцюбинського». Сонячну клумбу здебільшого із чорнобривців висадили 10 травня на території музею-садиби письменника в рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського».

«Декілька років поспіль на території музею Коцюбинського реалізовується проект «Мистецький сад Михайла Коцюбинського». Цьогоріч ми розпочинємо його з міні-фестивалю «Галявини Сонця та Мрій Михайла Коцюбинського». Ми вирішили не лише розповідати нашим юним відвідувачам про постать "Сонцепоклонника", і як він любив рідну землю, природу та дітей. А й вирішили долучити їх до праці. А так як Коцюбинський любив рослин, проводив експеременти, привозив із своїх подорожей квіти з різних куточків до себе на Батьківщину і водночас возив з України для друзів з-за кордоном, ми вирішили створити клумбу у формі сонця», - розповіла в.о. директора музею-садиби Лариса Кравченко.

Аби робота йшла виселіше, організатори свята оргнізували і творчу перерву. Зокрема вокальний ансамбль «Душі криниця» співав веснянки та гаївки. Виступатали гурт «Фієста», ансамбль нової музики «Оберіг» і фолк-тріо «Світло».