У Вінниці згортають пункти обігріву: у разі потреби обіцяють повернути

Новини Вінниці / У Вінниці згортають пункти обігріву: у разі потреби обіцяють повернути

Незабаром почнеться квітень. «Пункти незламності» у Вінниці вирішили перевести у режим очікування. Відповідне рішення затвердили на позачерговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міськради.

Наразі, за словами начальника КП «Муніципальна варта» Віталія Чигура, триває робота з перевезення наметів в місце зберігання. Йдеться про намети, які ще восени розмістили у місцях найбільшого скупчення людей: на площі Перемоги, пл.Могилка, на Старому місті, Гетьмана Мазепи (Чехова), Київській.

«За умови оголошення в нашому місті надзвичайної ситуації пункти незламності будуть розгорнуті впродовж трьох годин, щоб вінничани мали можливість закрити базові потреби: зарядити мобільні пристрої чи приготувати/розігріти їжу. Наразі рішення поставити на паузу діяльність наметів пов'язане з настанням сприятливих погодних умов - середньодобова температура пішла вгору і до того ж, немає перебоїв з електропостачанням. Останнім часом люди почали навідуватися у намети радше за звичкою, щоб поспілкуватися чи випити чаю, але не для того, щоби зігрітися чи підзарядити ґаджети», — запевняє В.Чигур.

Він додає, що на чергуваннях та обслуговуванні «Пунктів незламності» було задіяно 40 співробітників. Цей людський ресурс переорієнтують до роботи в інших напрямках.

Олеся Рудницька

27 березня, 2023