У Вінниці завершують будівництво корпусу технопарку «Кристал»

Новини Вінниці / У Вінниці завершують будівництво корпусу технопарку «Кристал»

Зведення каркасу фасаду основної будівлі інноваційного технопарку «Кристал» у Вінниці перебуває на фінальній стадії. Поступово об’єкт набуває своїх обрисів. Внутрішній простір зонують міжкімнатними перегородками та встановлюють декоративну стіну, яка буде використовуватись як проєкційна поверхня та для створення експозицій.

«Цього року ми повністю завершимо перший етап робіт, пов'язаний з реконструкцією корпусу Б. Також продовжується влаштування інженерної інфраструктури: кабельної лінії, трансформаторної підстанції, системи вентиляції та кондиціонування», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, в подальшому креативні та інноваційні стартапи мають наповнити центр. Мер переконаний, що бізнес зацікавлений у цьому проєкті, а для громади важливо створити робочі місця та нові можливості для розвитку економіки.

«Технопарк має стати магнітом для інвестицій. І щоб відкрити у Вінниці перший муніципальний інноваційний парк, ми об’єднали ресурси як громади, так і держави. Рухаємось далі до реалізації цього важливого проєкту Стратегії «Вінниця 3.0», - підкреслив очільник міста.

Олеся Рудницька

14 лютого, 2022