У Вінниці затримано двох жінок-ромок, які «полювали» за гаманцями у стоматклініках

Новини Вінниці / У Вінниці затримано двох жінок-ромок, які «полювали» за гаманцями у стоматклініках

Вінницькі правоохоронці затримали двох жінок ромської національності віком 20 та 38 років, які підозрюються у скоєнні низки крадіжок з приміщень стоматологічних клінік та магазинів. Серед їх жертв була й 80-річна вінничанка, в якої зловмисниці зняли з банківської картки усі заощадження.

Вінницькі правоохоронці затримали двох жінок ромської національності віком 20 та 38 років, які підозрюються у скоєнні низки крадіжок з приміщень стоматологічних клінік та магазинів. Серед їхніх жертв була й 80-річна вінничанка, в якої зловмисниці зняли з банківської картки усі заощадження.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, слідством встановлено, що зловмисниці заходили до стоматологічних клінік міста, де забирали дитячі візки та особисті речі пацієнтів, у тому числі, сумки, гаманці, мобільні телефони. 

Знайшовши у викраденому гаманці банківську карту та записаний потерпілою пароль до неї, жінки безперешкодно зняли всі кошти з картки 80-річної потерпілої.

Крім того, зловмисницями вчинено крадіжку мобільного телефону з сумки, яку потерпіла помістила до купівельної корзини в продуктовому магазині.

У ході проведення першочергових слідчих дій, викрадені речі виявлені та вилучені у підозрюваних.

Наразі жінкам повідомлено підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України та відносно останніх судом застосовано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. А от перевірятимуть, чи не мандруватимуть жінки містом і надалі?.. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисницям загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.

Макс Мельник

22 липня, 2020