У Вінниці затримано чоловіка, який привласнив банківську картку пенсіонерки та викрав з неї гроші

Новини Вінниці / У Вінниці затримано чоловіка, який привласнив банківську картку пенсіонерки та викрав з неї гроші

Вінницькі оперативники розшукали зловмисника, який викрав з банківської карти пенсіонерки понад 2000 гривень. Поліцією проводиться досудове розслідування.

Про це повідомляє Вінницьке районне управління поліції.

За попередньою інформацією слідства, до відділення поліції № 1 звернулась 71-річна жителька Тульчинського району. Жінка повідомила про несанкціоновані трансакції з її банківської карти загальною сумою понад 2000 гривень декількома платежами.

Поліцейські встановили особу правопорушника, причетного до крадіжки. Ним виявився 64-річний житель обласного центру.

Як з’ясувалось, зловмисник знайшов банківську картку в одному з місцевих магазинів. Замість того щоб розшукати власника, він привласнив картку собі та розраховувався нею за придбання товарів. Потім банківську картку правопорушник викинув.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька окружна прокуратура.

За цим фактом слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України. За вчинення злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Остаточна кваліфікація буде надана після здійснення всіх необхідних слідчих дій.

«Шановні громадяни! Якщо ви помітили, що за вашим рахунком було здійснено трансакції, які ви не робили, або втратили банківську карту негайно блокуйте її та повідомте до поліції», - зазначають правоохоронці.

Макс Мельник

13 квітня, 2023