У Вінниці затримали п'яного водія з рівнем алкоголю в 13 разів вище норми

Новини Вінниці / У Вінниці затримали п'яного водія з рівнем алкоголю в 13 разів вище норми

У ніч на 13 серпня біля залізничного вокзалу у Вінниці патрульні зупинили автомобіль Ford Sierra через порушення правил дорожнього руху.

Як повідомили у відділі комунікації патрульної поліції Вінниччини, у чоловіка були явні ознаки алкогольного сп'яніння. Патрульні запропонували водієві пройти перевірку на алкотестері, і результати шокували.

Алкотестер Dräger показав 2,60 проміле, що у 13 разів перевищує допустиму норму алкоголю в організмі водія. Окрім цього, з'ясувалося, що порушник не мав при собі водійського посвідчення відповідної категорії, що є додатковим порушенням.

На 33-річного водія автомобіля Ford Sierra патрульні склали два адміністративних протоколи. Перший — за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), що стосується керування транспортним засобом у стані сп'яніння, другий — за частиною 1 статті 126 КУпАП, яка стосується керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія.

Такий інцидент ще раз наголошує на небезпеці керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння та важливості дотримання правил дорожнього руху. Поліція закликає водіїв бути відповідальними та не ризикувати своїм життям і життям інших учасників дорожнього руху.

Михайло Білик

14 серпня, 2024