У Вінниці затримали місцевого рашиста. Під вигаданим нікнеймом чоловік агітував за війну та комуністів

Новини Вінниці / У Вінниці затримали місцевого рашиста. Під вигаданим нікнеймом чоловік агітував за війну та комуністів

Служба безпеки України продовжує системну роботу із виявлення антиукраїнських агітаторів та прибічників збройної агресії проти України. У Вінниці за матеріалами СБУ повідомлено про підозру ще одному ворожому пропагандисту, який закликав до війни, поширював комуністичну символіку і називав війну, що розв’язали рашисти, правомірною.

Як повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, за даними слідства, мешканець Вінниці на власній сторінці у забороненій соціальній мережі розміщував та поширював антиукраїнські матеріали.

«Через свої дописи підозрюваний публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями. Відкрито закликав до ведення агресивної війни Російської Федерації проти України та був прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму», - йдеться у повідомленні.

Фігурант навіть намагався приховати свою особу від інших користувачів соціальної мережі, змінив свій нікнейм у соцмережі і вже під вигаданим ім’ям продовжив активно і далі висловлювати свою антиукраїнську позицію.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігуранта.

Слідчі спецслужби повідомили зловмиснику про підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-1 (поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму), ч.1 ст.436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України).

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницька обласна прокуратура.

Макс Мельник

19 травня, 2022