У Вінниці затримали «мінера»: чоловік розповів, чому повідомив про вибухівку

Новини Вінниці / У Вінниці затримали «мінера»: чоловік розповів, чому повідомив про вибухівку

Працівники патрульної поліції в ніч з 26 на 27 грудня на вулиці Соборній у Вінниці затримали підозрюваного у хибних повідомленнях про закладену вибухівку у будівлях залізничного вокзалу та лікарні швидкої медичної допомоги. Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей України.

Нагадаємо, повідомлення про замінування надійшло до поліції близько 22.30 від рятувальників. На їх телефонну лінію подзвонив невідомий чоловік та повідомив, що невдовзі може статися вибух.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, за вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи, інші профільні служби. З приміщень вокзалу та лікарні ШМД поліцейські евакуювали понад 100 чоловік.

Вибухотехніки та кінологи обстежили приміщення та прилеглі до них території. Небезпечних предметів  не виявили.

Оперативні та розшукові заходи допомогли поліцейським встановили особу чоловіка, який телефонував до поліції. Ним виявився 34-річний житель Черкаської області. Підозрюваний розповів, що повідомив про замінування заради розваги.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності слідчий відділ поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено до 6 років позбавлення волі. Проводиться розслідування.

Макс Мельник

27 грудня, 2021