У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків

Вночі 9 грудня при в’їзді у Вінницю співробітники кримінальної поліції обласного главку та бійці спецпідрозділу КОРД затримали п’ятьох учасників злочинної групи. Зловмисників взяли поблизу автозаправки на Немирівському шосе. Їх підозрюють у вчиненні близько десятка майнових злочинів в області.

Як вказують у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, зловмисників затримали після «візиту» до фермерського господарства у селі Комарів неподалік Вороновиці. Правоохоронці отримали оперативну інформацію щодо злочину, то організували операцію.  

Затриманих підозрюють у тому, що вночі вони зламали грати на вікнах адміністративного приміщення фермерського господарства та з сейфу викрали 220 тисяч гривень, призначених для виплат пайовикам. За наявною інформацією, затримані підозрюються у вчиненні близько десятка аналогічних крадіжок на території Вінницької області.  

До злочинів зловмисники готувались ретельно, попередньо розподіливши між собою ролі. З автівки, на якій пересувалися підозрювані поліцейські вилучили знаряддя злочину – інструменти для злому сейфів, замків, металевих грат, балаклави, рації, відмички та інші речові докази. Також у них вилучені гроші, викрадені з підприємства. 

Затримані – вінничани віком від 21 до 50 років, усі раніше судимі за майнові злочини.

Готуються матеріали для оголошення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), за що їм загрожує до 6 років ув’язнення.  

Зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство готує матеріали для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «ведмежатників», які «полювали» на гроші фермерів та пайовиків
Макс Мельник

9 грудня, 2021