У Вінниці затримали групу «домушників», які діяли у двох областях

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу «домушників», які діяли у двох областях

У Вінниці оперативники зі Звенигородського району Черкащини затримали двох підозрюваних у серії крадіжок з квартир. Як виявилось, на рахунку злочинного дует доволі багато «взятих» осель. Слідство триває.

Як повідомляє пресслужба поліції Черкаської області, 25 липня на лінію «102» надійшло повідомлення від 40-річного жителя Звенигородки. Чоловік розповів, що з його квартири грошові викрали 7 тисяч доларів та ігрову приставку.

Провівши першочергові заходи, оперативники встановили, що зловмисники ходили по підʼїздах та стукали у квартири, а коли виявляли відсутність господаря, шляхом підбору ключа, проникали в квартиру та викрадали всі цінні речі. Далі з’ясувалось, що таким чином зловмисники тривалий час «працювали» на території Черкаської та Вінницької областей.

«За допомогою відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечне Черкащина», правоохоронці встановили, на якому автомобілі рухалися крадії та проклали їх детальний маршрут. З’ясувалося, що на територію регіону підозрювані заїхали у день вчинення злочину і того ж самого дня, після скоєння крадіжки, покинули межі області», - йдеться у повідомленні.

Зловмисниками виявилися 32-річний та 43-річний раніше судимі жителі Вінниччини. За силової підтримки спецпідрозділу особливого призначення обох підозрюваних затримали у Вінниці.

Під час обшуку в їх помешканні слідчі вилучили викрадені грошові кошти та цінні речі, що належать потерпілим, а також відмички та ключі до дверних замків.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури зловмисникам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Оперативники продовжують перевірку на причетність фігурантів до вчинення майнових злочинів на території Черкащини та інших регіонів нашої держави.

Макс Мельник

13 серпня, 2023